Kulturhus Holten

De Bieb: het middelpunt van de toekomst

Baarnse Feniks is natuurlijk echt niet de eerste, maar op landelijk en op Europees niveau is al duidelijk dat de moderne bibliotheek dankzij sociale functies en spannende gebouwen een grote toekomst heeft.

De bieb wordt het middelpunt van stad en dorp!

Afgelopen zaterdag stond hierover een prachtig artikel in de NRC.

Niet alleen de grootse voorbeelden uit dit artikel zijn inspirerend, maar ook kleinere voorbeelden, dichterbij, zijn er al legio. Denk aan Amersfoort, Laren, Dongen, Olst, Holten, en nog vele anderen.

Het Kulturhus in Holten

Het Kulturhus Holten is dé ontmoetingsplaats voor culturele en sociale activiteiten en inspirerende bijeenkomsten. Sinds 2010 gevestigd in het centrum van Holten. Op deze centrale locatie bevinden zich een multifunctionele theaterzaal, een grand café-restaurant en een breed scala aan vergaderruimtes.

Tevens biedt het plaats aan diverse sociale, maatschappelijke en culturele organisaties en partners uit de gemeente Rijssen-Holten, waaronder de bibliotheek. Daarnaast heeft het Kulturhus Holten twee nevenlocaties. In de locatie Tuinstraat zijn voorzieningen op het gebied van kinderopvang en gezondheidszorg bij elkaar gebracht en de locatie Dorpsstraat biedt onderdak aan de Oudheidkamer Hoolt’n.

Van film tot verenigingsavond

In het Kulturhus is er altijd wat te doen, zeven dagen. Van film- en theatervoorstellingen, koffieochtenden, lezingen, workshops en cursussen tot zelfs huwelijksplechtigheden. Voor regionale en lokale verenigingen is het Kulturhus de locatie voor hun verenigingsactiviteiten; van de wekelijkse repetities tot aan de jaarlijkse voorstellingen in de Kulturhus Theaterzaal.

Tags: geen tags

U kunt niet reageren.