Bekijk deze e-mail in uw browser
Baarnse Feniks

Werk aan de winkel in de gemeenteraad

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft 29 januari besloten het raadsvoorstel over de gezamenlijke huisvesting van Theater, bibliotheek en volksuniversiteit in te trekken. Deze, door de griffier handmatig aangepaste, motie kunt u hier lezen (PDF, pagina's 10-11).

Helaas krijgen we weinig signalen over de voortgang van het onderzoekstraject van de gemeente(raad). Een hindernis hierbij is dat de diverse partijen in het Cultuurhuis-plan, nog (moeten) werken aan een optimale samenwerkingsvorm.
We verwachten als inwonersplatform binnenkort weer betrokken te worden bij het traject om op basis van een aantrekkelijke invulling en een goed financieel plaatje de toekomst van een bruisend Baarns centrum te realiseren.
thermometer verlicht

Thermometer verwijderd, op last van de gemeente!

Afgelopen week hebben we helaas de thermometer moeten verwijderen. Gelukkig heeft hij lange tijd aan de muziektent mogen hangen en konden we aan iedereen laten zien hoeveel mensen onze petitie al hebben ondertekend.

We slaan de thermometer voorlopig op. Wie weet kunnen we hem later nog goed gebruiken.

Onderzoek cultuurhuizen in voorbereiding

De komende tijd willen we als stichting acht bestaande cultuurhuizen bezoeken en op basis van een vragenlijst een inventarisatie maken van de leermomenten en de succesfactoren.

Komende week hopen we te beginnen met de bezoeken. De conclusies willen we uiterlijk eind maart bekend maken. Waarschijnlijk organiseren we rond die tijd ook weer een discussieavond.

Heb je ook goede ideeën over of ervaringen met cultuurhuizen elders? Laat het ons weten via contact@baarnsefeniks.nl.
Blijf ons steunen! Donaties en ondertekende petities kunnen we nog steeds goed gebruiken: dus hoort, zegt het voort!!
custom custom