Bekijk deze e-mail in uw browser
Baarnse Feniks

Werk aan de winkel in de gemeenteraad

Woensdag 8 januari om 20.00 uur was het zover: de informatieraad. Op de agenda stond ondermeer het cultuurhuis op de Brink. Het was heel druk, met dertien insprekers over dit onderwerp en een overvolle raads- en trouwzaal.

Alle sprekers kregen maximaal vijf minuten de tijd om hun standpunt uiteen te zetten. Deze dertien insprekers waren allen positief over het cultuurhuis. Bovendien kwamen er weinig vragen vanuit de raad.

Marijke Mensink, penningmeester van Baarnse Feniks, kwam als negende inspreker aan het woord. Wij wilden duidelijk maken dat het niet alleen gaat over geld, maar ook over sociale cohesie en versterking van het centrum van Baarn. Zo blijkt ook uit de opmerkingen die verschillende mensen op onze site hebben achtergelaten en door Marijke werden voorgelezen. Er lijkt zelfs een samenwerking mogelijk tussen theater, bibliotheek en Escher-belevingscentrum!

Komende week gaan we bij verschillende raadsfracties op gesprek om ons standpunt en inzichten te verduidelijken.

Woensdag 15 januari om 20.00 uur is de debatraad. Wederom is iedereen hier van harte welkom!

In de vergadering van 29 januari 2020 neemt de gemeenteraad een besluit over het cultuurhuis.
2500 handtekeningen

Al ruim 2500 handtekeningen

Weer een moment om bij stil te staan. Sinds afgelopen woensdag hebben 2500 mensen ons initiatief ondertekend. We hebben de thermometer in het zonnetje laten zetten door het mooi uit te laten lichten door Johan Bruinekool van Stage & Studio Light.

In de media

Ons initiatief is ook in de media niet onopgemerkt gebleven. Al weer 5 dagen geleden belde een journalist van het AD/Amersfoortse Courant voor een telefonisch interview. Gisteren, 9 januari, werd dat gepubliceerd.
Op 8 januari heeft RTV Utrecht ons geïnterviewd, bij de thermometer. Marijke heeft weer wervend verwoord waar we als Baarnse Feniks ons sterk voor maken!
Tenslotte zijn we ook geïnterviewd door RTV Baarn naar aanleiding van onze inspraak en de 2500e handtekening.
Blijf ons steunen! Donaties en ondertekende petities kunnen we nog steeds goed gebruiken: dus hoort, zegt het voort!!
custom custom 
MailPoet